top of page

Mrs. Quality Time Goes... Scottish HighlandsLet's talk Schotland. Wauw... ik ben nu 5 dagen terug en ik kan nog steeds niet ophouden over hoe waanzinnig deze reis was. En daarmee bedoel ik ook ALLES. Het land, de mensen en ook absoluut heul belangrijk: HET ETEN! God-de-lijk. Schotland kwam in eerste instantie helemaal niet zo snel naar boven bij ons als plek om ons 5 year anniversary samen te vieren, maar wauw, dit is wel echt een bucket list bestemming! De Scotitsh Highlands moet je echt gezien hebben. Ik overtuig je graag met deze blog ;)Wij vlogen op Edinburgh, veel gehoord over deze levendige en mysterieuze stad. We kwamen ‘s avonds aan, net op tijd om nog even een Pub in te duiken voor een drankje en iets te eten. Ik kreeg deze tip: "Ga naar Dirty Dicks en neem de nacho’s!! Thank me later". Nou... dat laat ik me geen 2x keer zeggen. Ik dacht nog even, nacho’s? Hoe bijzonder kan het zijn?! Well pretty damn bijzonder! Holy moly, dit waren de lekkerste nacho’s die ik ooit heb gegeten. Massive Nacho’s Board met pulled pork. Ongelofelijk lekker! Wat een perfecte start van onze in deze super gezellige pub vol locals.


Wij waren zo excited om onze roadtrip te starten, dat we de volgende ochtend al vroeg uit de veren waren. We haalden een koffietje in de stad met natuurlijk ook een traditionele scone als ontbijt. Ik had had gelezen dat de scones bij Wellington Coffee the bomb waren en jawel, heeeeerlijk! Onze roadtrip kan beginnen.

Wellington Coffee Edinburgh


We wilden deze reis echt lekker op de bonnefooi doen. Per dag kijken waar we slapen en zin in hebben. Je denkt wellicht, wat onrustig?! Maar dat was het absoluut niet. Onze eerste nacht hadden we wel al geboekt. We sliepen in het prachtige Melfort Hotel in de buurt van Oban met het plan dan steeds verder omhoog de highlands in te rijden. Wauw wat een super gezellig, fijn en goed hotel. De locatie is echt waaaaanzinnig mooi aan het loch. Werkelijk prachtig uitzicht waar je uren naar kunt blijven kijken. En het eten was fenomenaal zo goed. Wij hadden een kamer met sea view, ze hebben ook mooie lodges aan het water en ze waren terwijl wij er verbleven ook super toffe tiny houses met uitzicht op het Loch aan het maken, daar zou ik zo nog voor terug komen. Want dat uitzicht, daar kun je geen genoeg van krijgen (het eten trouwens ook niet haha).


Na een super uitgebreid ontbijt (omg die avocado toast, soooo good) stapten wij in de auto. We gaan naar het prachtige Glencoe om een Hike te maken. Kleine 2 uurtjes rijden, maar die vliegen voorbij, want het de omgeving is zooooo mooi. Ik blijf in de auto maar foto’s en filmpjes maken. Het links rijden is wel even wennen, zeker met de smalle wegen haha, maar voor we het weten zijn we in het prachtige Glencoe. Het is hier wel wat drukker qua mensen. Ik had de tip gekregen om de app “All Trails” te downloaden, daarin kun je allerlei verschillende hikes vinden op de plek waar je bent en dan kun je precies zien hoe de hike loopt, wat de afstand is, welke moeilijkheidsgraad en heeft geeft ook foto’s van de wandeling weer. Dat was zoooo ideaal. Dus wij reden direct naar het startpunt van onze hike en hebben een prachtige hike gemaakt in omgeving Glencoe. Complete Lord of the Ring vibes, wauw wat mooi!

Glencoe


Na zo’n berg beklimmen wel wat honger gekregen, dus door naar het heerlijke visrestaurant die ik getipt had gekregen. Best tip ever dit. Wat een plek!!! Aan het Loch een mega leuk visrestaurant met daarnaast een delicatesse winkeltje. Wil je op het terras eten dan is het met bediening. Wil je aan de picknicktafels direct aan het Loch, dan kun je dezelfde menukaart kiezen, alleen moet je het zelf even ophalen. Wij kozen zonder twijfel voor het 2de, want ik had de picknicktafels al gespot en zei tegen Rik; "Daaaaaar zit je pas goed". Zo gezegd, zo gedaan. Wat een plek. Goddelijke mosselen, heerlijke clams, langoustines, you name it. Het was fantastisch. Ook meteen wat heerlijke dingetjes gekocht in het winkeltje. (tip: de Lemon Melt Cookies van Island of Mull. Believe me, die wil je!)

Het was ondertussen 15.00, we kunnen inchecken bij onze nieuwe accommodatie. Perfect timing. In Schotland zijn er heel veel leuke zogeheten pods te boeken, een soort tiny houses in de natuur. Klein, compact en 9/10 keer met waanzinnig uitzicht. Wij sliepen in de nieuwste pods van het Onich Hotel. Het hotel verder had wat lage ratings, maar ik ben er van overtuigd dat hun nieuwe pods daar veel verandering in gaan brengen. Wauw! Super nieuw, mega schoon en wat een locatie. Met het hotel heb je verder niet te maken, want je hebt echt jouw eigen Pod, aan het strand en met uitzicht over het Loch. Je zit heel prive per Pod, dat was ideaal. De zon scheen, dus wij hebben meteen lekker even gechilld in het zonnetje op ons terrasje en toen kwam Rik met een geniaal idee; “Laten we bij het visrestaurant een shellfish platter halen en deze lekker hier met dit uitzicht eten”. Hoe romantisch. De pod werd omgetoverd tot heerlijk restaurant, we reden naar het visrestaurant van vanmiddag (8 min verderop), bestelde heerlijke vis, een goede fles wijn en hebben zo onwijs genoten van een heerlijk diner in onze pod aan het Loch.


Het was eigenlijk ook te zonde om zo’n fijne locatie te verlaten. Na het eten nog even een mooie hike gemaakt naar een watervalletje in de buurt (gotta love All Trails) en toen voldaan en helemaal happy naar bed. Op naar de volgende dag.

The Onich Hotel


De volgende dag stond er weer zoiets leuks op de planning. Iedereen kent natuurlijk de bekende trein van Harry Potter die over het prachtige Glenfinnan Viaduct rijdt? Nou nu we toch in de buurt zijn, willen wij die natuurlijk ook niet missen. Dus we planden in de ochtend een hike daar in de buurt en reden daarna door naar de volgende accommodatie. Wauw, dat was toch wel vet om te zien dat viaduct (en de trein). We wisten dat de trein om 10.50 voorbij zou komen en waren ook absoluut niet de enige die stonden te wachten haha. Toen hij voorbij kwam ging daarna alleen iedereen rechtsomkeert weer naar de auto, wij natuurlijk niet. We hadden nog een prachtige hike te maken. Wauw, dikke aanrader deze. Langs het adembenemende Loch Shiel. Stunning!

Glenfinnan Viaduct - Loch Shiel


Nog 45 minuutjes naar de volgende locatie. Een locatie dit keer niet aan het Loch, maar wel midden in de prachtige natuur én met een jacuzzi op ons eigen balkon. Het is tenslotte onze anniversary. We sliepen bij het luxe Mingarry Park. Super mooi hotel met een award winning restaurant. Heeeeerlijk gegeten met uitzicht op de prachtig mooie omgeving. We maakten eerst nog een stop bij een typische local cafe in de buurt van het hotel waar we oprecht de lekkerste scone ever gegeten hebben. Dit was bij Tioram Cafe. Daarna maakten we een hike in de buurt waar een oud kasteel (Tioram Castle) stond. Wauw dit was zo mooi, ook zulke mooie strandjes, als het zomer was had ik hier echt graag even duik genomen. Zo zo mooi! ‘s Avonds nog even lekker bubbelen (maar niet te lang ivm met de midges haha) en genoten van een heerlijk diner in het restaurant. Wederom weer zo’n top hotel.


De volgende ochtend na weer een heerlijk ontbijt door naar de volgende locatie. De ontbijtjes zijn tot nu toe ook allemaal echt de bom. Overal heerlijke vers gerookte zalm direct uit het Loch. Love it! Ennnn door.


We rijden alvast beetje in de richting van Edinburgh, maar na de vele goede berichten willen we Loch Lomond ook nog graag zien. Dus op naar Loch Lomond. We stoppen eerst bij Ben Arthur, want dit schijnt een prachtige hike naar de top te zijn. De top hebben we niet bereikt want we waren verdwaald hahaha, maar prachtig was de hike absoluut! Na de hike arriveerde we in fairytale town Luss aan Loch Lomond. Prachtig klein stadje met heel veel leuke dingen voor kinderen. Een fairytale hike/route een grote speeltuin en een leuk strandje Ons hotel Loch Lomond Arms Hotel was ook heel fijn. Romantische en hele sfeervolle kamers. Heerlijk genoten in bad, lekker drankje op het mooie terras en voldaan en happy naar bed.


De laatste dag. Tijd om terug te rijden naar Edinburgh. Maar voor we gaan was er nog 1 hike die we wilde maken en dat was Conic Hill. Het was ook een prachtige zonnige dag met strak blauwe lucht, dus de perfecte dag voor deze perfecte hike. Save the best for last en wauw, totally worth it. Dit was zooooo waaaanzinnig mooi. De top gehaald en de view was adembenemend mooi. En het kon al helemaal niet meer stuk toen Rik ook nog zijn originele vow mee had gebracht en deze opnieuw voor ging lezen. Happy Anniversary, want dat was het die dag. Wij waren 5 jaar getrouwd. Ik had het niet op een andere plek zo mooi willen vieren dan boven op Conic Hill met het waanzinnig mooie uitzicht en de love of my life. Een moment om niet te vergeten.

Conic Hill - Loch Lomond


Nog 1,5 uur naar Edinburgh rijden en daar nog even een middag lekker rondlopen door de stad. Heerlijk geluncht en uiteindelijk geproost op ons jubileum met cocktails op de rooftop bar van Cold Town House. Heerlijke cocktails, view op de Edinburgh Castle en lekkere hapjes. Wat een toffe plek. Een top afsluiter van een onvergetelijke reis.


Mocht je nog twijfelen om ooit Schotland te bezoeken, doe het!! Dit was zo’n fantastisch mooie reis, wij hebben zo genoten van de natuur, de hikes, het eten, ALLES. Echt wij komen snel weer terug om nog meer naar het noorden te rijden en dat verder te ontdekken, want 1 ding is zeker, wij kunnen geen genoeg van Schotland krijgen.


Best Anniversary EVER.

1 opmerking

1 commentaire


Wendy Amerongen
Wendy Amerongen
02 juin 2023

Geweldig Mrs Qualityime! :-) Dankjewel voor je mooie blog, we zullen een aantal tips waarschijnlijk wel ter harte nemen, want binnenkort mogen wij ook! Yay. Nog een vraagje... aangezien 'Mingarry Park' een luxury restaurant is, moet je dan ook op netjes, of kun je dan ook wel wat 'travelersclothes' aan, want wij zijn van plan om vooral heel veel makkelijke kleding mee te nemen :-) Nogmaals dank!

J'aime
bottom of page